divendres, 24 de febrer del 2012

ACTE PÚBLIC DE PRESENTACIÓ DE FORT PIENC PER LA INDEPENDÈNCIA

El passat dimarts 21 de febrer del 2012 a les 19h30 va tenir lloc a la sala d'actes del Centre Cívic Fort Pienc la presentació pública de Fort Pienc per la Independència (FPxI). Recordem que estem constituïts com una Assemblea Territorial (AT) de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). El grup humà del FPxI va néixer arran de la Consulta per la Independència del 10A a Barcelona, on el Fort Pienc va aconseguir unes dades de participació altíssimes, fruit de la incansable feina del nombrós grup de voluntaris del nostre barri que ara formem el FPxI. 


L'acte de presentació del FPxI va comptar amb la presència d'unes 130 persones, que van omplir de gom a gom la sala d'actes. No cal dir que ho considerem un èxit d'assistència absolut! 



La primera xerrada va ser a càrrec d'en Jordi Millà, del Cercle Català de Negocis (CCN). Ens va fer una excel·lent presentació on va posar de manifest el flagrant espoli fiscal amb el que Espanya té permanentment escanyada Catalunya. Algunes de les dades són esfereïdores, i van aconseguir colpir l'audiència, que va deixar escapar alguns "ooohh". Per exemple, és interessant saber que pertànyer a Espanya ens costa uns 60 milions d'euros al dia, que es tradueix en 3000€ per català/any, o que l'espoli fiscal de 6 dies equival al que s'estalviarà el Govern de la Generalitat amb les retallades als funcionaris. Val la pena obrir els ulls.



La segona presentació la va dur a terme l'escriptor Matthew Tree. En Matthew ens va donar la sempre enriquidora visió del conflicte catalano-espanyol vist des dels ulls d'un català nascut a fora de Catalunya i d'Espanya, que li atorga una visió privilegiada. Un dels moments destacats de la xerrada va ser l'anècdota d'un venedor de fruita de la Franja de Ponent, que per tal d'evitar ser increpat i boicotejat permanentment, va haver de canviar la caixa on guardava les seves pomes, que posava "Peres de Lleida", per una altra on posava "Plátanos de Canarias". Si no ens hi volen, no trobeu que el més assenyat és agafar la porta i tocar el dos?


L'última ponència va ser feta per l'escriptor Julià de Jòdar. En Julià, sempre fidel al seu tarannà inconformista i reivindicatiu, va fer ènfasi en la vessant més social del procés independentista que s'està duent a terme. Ens va recordar que de cara a construir el nostre Estat Propi, no es poden deixar de banda les polítiques de caire social. També va mencionar el fet que no es poden repetir els mateixos errors que es van cometre amb l'Assemblea de Catalunya, creada el 1971 per aconseguir el ple exercici del dret d'autodeterminació per a Catalunya. El seu lideratge es va deixar en mans de partits polítics, i ja hem vist on hem arribat.  


Finalment, hi va haver un torn de preguntes obertes, dirigides als tres ponents i al Galdric Peñarroja, coordinador del FPxI i mestre de cerimònies de l'acte. Malauradament, ja era massa tard com per poder donar resposta a totes les mans aixecades, però hi va haver reflexions interessants al voltant d'un possible tancament de caixes de la Generalitat, de punyent actualitat arran de la campanya ciutadana "Diem Prou", impulsada per una parella d'empresaris de Siurana. També es van debatre les nombroses diferències entre el processos independentistes d'Escòcia i de Catalunya, així com l'escassa visibilitat que els mitjans informatius catalans estan donant a l'ANC. Segur que la situació canviarà a partir del 10 de març. 



En resum, el FPxI ja ha estat presentat amb un èxit rotund al nostre barri, i ara toca seguir treballant tots junts per la independència de Catalunya, amb les piles més carregades que mai!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada